لیست اختراعات عليرضا اميني فضل


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ ثبت: 1383/09/21
خلاصه اختراع:

آبي چيني رنگدانه ايست كه به دو صورت آلي و معدني به همين نام شناخته مي شود نوع آلي آن نمك دي سديم آمينومتيل 4-سولفوتيل آمينو فنيل 4- سولفوفنيل ايمينو-2-5-ميكلو هگزادي آن-1- ايليدين متيل بنزن سولفونيك به فرمول عمودي C35H25N2Na2O9S3 مي باشد و نوع معدني آن كه بهينه سازي آن در پژوشكده صنايع رنگ صورت گرفته به فرمول عمودي زير: [ Me( 1)[Fe(3) Fe(2) (CN)6.XH2O است اين رنگدانه داراي رنگي در محدوده آبي است كه خواص پيگمنتي و همچنين نوع رنگ آن به غلظت واكنشگرها ph ، دما ، نوع فلز قليايي و ديگر شرايط واكنش دارد در اين پروژه اصلاح ساختاري اين رنگدانه با استفاده از يونهاي فلزي يكي از عناصر واسطه دانجام گرفته كه در مقايسه با ر نگدانه هاي قبلي از استحكام و مقاومت خوبي در محيطهاي قلياييبرخوردار بوده و شدت خلوص رنگ بالايي دارد. نكته مهم ديگر در بررسي شيميايي اين رنگدانه مربوط به حضور فلزات قليايي يا يون آمونيوم در ساختار اين درنگداته است كه نه فقط باعث تغيير قدرت رنگي آن بلكه باعث تاثيرگذاري در ظاهر رنگ آن نيز مي شوند كه اين امر به دليل خط طيفي نشر رنگي اين عناصر مي باشد عناصر بكار برده شده در مقياس هاي بالا در تهيه اين رنگينه مربوط به سديم پتاسيم و آمونيم مي باشد كه سديم داراي خط طيفي زرد پتاسيم خط طيفي بنفش و آمونيوم خط طيفي بنفش قوي دارد.

تاریخ ثبت: 1383/08/23
خلاصه اختراع:

سيالهاي مغناطيسي ذرات مغناطيسي ديسپرس شده در يك مايع غير مغناطيسي مي باشند نمونه مهم اين سيالها، فروسيال مغناطيسي مي باشد بررسي و توليد اين نانو ذرات در فاز مايع و تصور كاربردي آن كه هم رفتار سيالي داشته و هم توسط ميدانهاي مغناطيسي قابل كنترل باشد مورد توجه پزوهشگران و صنايع گوناگون بوده و اهميت به سزايي پيدا كرده است.تركيب درصد اين مواد شامل ذرات مغناطيسي ماده سورفاكتانت و مايع حامل ( كه بر حسب استفاده و كاربرد آن مي تواند روغني يا آبي باشد) است ذرات مغناطيسي موجود در فروسيال مگنتيت بوده كه داخل يك مايع پخش شده و به حالت معلق م يباشند براي جلوگيري از تجمع ذرات از يك ماده سورفاكتانت استفاده مي شود كه با ايجاد بار الكتريكي روي ذرات آنها را از هم مجزا نگه ميدارد. براي توليد اين فروسيال در پژوهشكده صنايع رنگ از يك روش اصلاح شده شيميايي استفاده شده كه در اين روش از نمكهاي آهن IIوIII استفاده مي شود پس از رسوب دادن آن طي يك فرآيند كجزا مرحله ديسپرس سازي با استفاده از يك ماده سورفاكتانت انجام مي شود. به دنبال آن مرحله استخراج ذرات اكسيد آن در يك حلال مناسب انجام مي پذيرد. لازم به ذكر است كه روش نسبت به روشهاي مكانيكي كه شامل آسياب ذرات اكسيد آهن است از مزيتهاي عمده اي برخوردار است كه مهمترين آنها زمان توليد بسيار پايين و نيز هزينه بسيار پايين مي باشد حداكثر دماي مورد نياز در طول پروسه نيز حدود oc 90-80 مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1383/09/22
تاریخ ثبت: 1384/03/22
خلاصه اختراع:

ماده ضد بخار گرفتگي براي شيشه، آينه، عدسي و ديگر وسايل اپتيكي در دو شكل جامد و امولسيوني با بهترين كاربري توسط متخصصين پزوهشكده صنايع رنگ ايران ساخته شده و به هر دو شكل فوق قابل استفاده مي باشد. براي كاربرد آن لازم است مقدار خيلي كم از آن را با يك دستمال كاغذي يا يك پارچه بر روي جسم مورد نظر ماليده بطوريكه كمنرين تاثيري در شفافيت آن ايجاد نمي كند علاوه بر اين باعث مي شود كه اين جسم در مقابل جذب بخار يا رطوبت بر روي سطح آن مقاومت كند، و جسم با توجه به تغيير شرايط آب و هوائي موجود تفاوتي نكند. اين ماده داراي كاربري آسان بوده و هيچ خطري براي سلامتي انسان ايجاد نمي كند. ساخت اين ماده در فرم جامد آن به شكل قرص و ساير اشكال مورد نظر بسته به كاربري آن ممكن مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1383/09/22
تاریخ ثبت: 1384/03/22
خلاصه اختراع:

جوهرها يك مايع ويسكوز و معمولا محلول هاي مايي بوده ودر بعضي موارد حلالهاي الي نيز به تركيب آن اضافه مي شود.اكثر جوهرها از ذرات بسيار ريز رنگدانه در سوسپانسيونهاي كلوييدي حاصل مي شوند. ماژيك هاي نوك نمدي كاربردهاي گوناگوني روي كاغذ،مقوا،شيشه ،فلزچوب و پلاستيك و غيره دارند.كه اين استفاده بستگي به نوع جوهر به كاربرده شده دارد. جوهرهاي مصرفي براي اين ماژيك ها اكثرا پايه آبي و الكلي و يا حلالهاي هيدروكربني هستند.براي اثر روشن روي كاغذ جوهرها اغلب بر پايه مخلوط آب –گليكول و شامل يك غلظت متوسطي از رنگ اسيدي يا انواع رنگها هستند.براي مواد متخلخل مثل مقوا،چوب و غيره جوهرها بر پايه الكل ساخته مي شوند.تا جوهر از ميان سطح متخلخل عبور كند(به روش خيساندن).براي شيشه و سطوح غير متخلخل جوهرها بر پايه حلال هاي هيدروكربني با يك اثر گليكول جهت نفوذ مناسب در سطح استفاده مي شوند. در همه كاربردهاي بالا ماژيك شامل يك قسمت پر شده با ماده جاذب مثل يك نمد يا استات سلوز يا نايلون ميباشد.جوهر ماده جاذب را خيس و با عمل مويرگي به نوك آن ميرسد جائيكه آن نبايد سريع خشك شود اثر ماژيك هميشه ضخيم و براق و معمولا بر اثر استانداردها عرض كمي دارد. با توجه به اينكه اكثر ماژيك هاي وايت برد تجاري داراي معايب خاصي بوده كه استفاده از آنها، قابل رويت بودن آن براي استفاده كنندگان و نيز پاك كردن آن هر كدام به نوعي مشكلاتي ايجاد ميكرد.لذا با توجه به امر فوق و نيز همت پژوهشگران و متخصصين اين كار مورد مطالعه قرار گرفت و فرمولاسيوني براي جوهرهاي فوق ارائه شد كه معايب شمرده شده در بالا در آن ها مشاهده نمي شود و در نوع خود بي نظير مي باشد فرمولاسيون جوهر فوق به صورتي است كه استفاده از آن براي كاربرد آسان بوده و نيز قابليت رويت و وضوح رنگ آن و نيز امكان پاك كردن آن به سهولت امكان پذير مي باشد.اين جوهر مخصوص ماژيك وايت برد بوده و در وايت بردهاي شيشه اي بهترين نتيجه را دارد.

موارد یافت شده: 6